Sfeer brengen in nieuwbouw?

Zo breng je de historie terug in je huis!

Daar waar een oud huis vaak sfeer heeft van zichzelf door bijvoorbeeld glas-in-lood ramen, paneeldeuren of plafondornamenten kan een nieuwbouwhuis in het begin nog wat kaal en karakterloos aanvoelen. De komende blogs geef ik je verschillende tips hoe je daar in een handomdraai verandering in brengt.

De juiste wanddecoratie doet wonderen

Wanddecoratie heb je in verschillende vormen. Er wordt zo veel leuks aangeboden tegenwoordig. Een tof item dat ik mocht uitproberen en in deze blog in de spotlights wil zetten is het gekreukelde canvasdoek. Canvasdoek ken je waarschijnlijk wel. Traditioneel bestaat dit uit een houten frame met daarover een canvasdoek gespannen. Je kunt dit laten bedrukken met standaard prints of eigen foto’s, bijvoorbeeld van je afgelopen vakantie. Gekreukeld canvas is zoals de naam al doet vermoeden niet gespannen op een frame, maar een los doek dat in lichte mate gekreukeld is waardoor het direct een beetje vintage en verweerd aandoet. Een perfect item om sfeer mee te brengen in je nieuwbouwhuis.

Historische beelden

De combinatie van gekreukeld canvas bedrukt met oude zwart-wit foto’s vind ikzelf een geweldige manier om instant sfeer te brengen. Ik laat je dat graag zien aan de hand van een voorbeeld uit mijn eigen huis. Ons nieuwbouwhuis staat op een historische plek, namelijk het Defensie-eiland in Woerden. In de jaren 1873 tot 1980 werd het eiland hoofdzakelijk gebruikt voor het wassen, spoelen, drogen, repareren en opslaan van militair textiel. Via de gemeentelijke- en militaire archieven zijn er geweldige beelden te vinden uit die tijd. Eén van die afbeeldingen heb ik laten afdrukken op een gekreukeld canvas doek van 120 cm x 90 cm. En zie hier het resultaat! Samen met de grijsgroene muur en de vintage bureaustoelen tovert dit doek onze werkkamer om tot een sfeervolle ruimte.

Gekreukeld canvas ophangen

Ik hoor je al denken: ‘Hoe hang ik zo’n los doek zonder lijst of frame dan aan de muur?’. CanvasCompany bied je daarvoor drie verschillende opties, die je direct mee bestelt met je gekreukelde doek. Optie 1: papierklemmen in een vintage, zwarte of zilveren kleur. Als tweede optie heb je de keuze uit zilveren en zwarte punaises. Dit is een grotere pin dan de gebruikelijke punaise voor je prikbord. Ideaal voor in houten of zachte gipsen tussenwandjes. Niet geschikt voor in je betonnen nieuwbouwmuren. De derde en laatste optie bestaat uit zilveren of zwarte ringen. Die worden in de twee bovenhoeken van je doek geslagen. Zelf bestelde ik de vintage klemmen bij het doek, maar ik gebruikte ze uiteindelijk niet om het op te hangen. Met twee zelfklevende strips aan de achterzijde van het doek heb ik het onzichtbaar aan de wand bevestigd. Hangt prima en er hoeft geen boor of hamer aan te pas te komen. Dus ook handig voor de resultaatklusser met twee linker handen 😉

Welke maat neem ik?

Het gekreukelde canvas doek wordt in verschillende maten aangeboden. Welke afmeting je kiest is in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Persoonlijk zou ik om een statement te maken altijd kiezen voor een doek in een grotere afmeting. Dat geef sneller het wow-effect en oogt minder onrustig dan een collage van meerdere kleinere werken.

Ook jij kunt een stukje geschiedenis terugbrengen in je nieuwbouwhuis

Duik eens in de historie van je woonplaats en/of woonwijk. Stadsarchieven beschikken vaak over een ruime selectie aan oud beeldmateriaal wat zich prima leent voor een afdruk op gekreukeld canvas. Maar ook met oude foto’s uit je eigen familie-archief maak jij je huis persoonlijk en karaktervol. Wat zou jij graag afdrukken op je gekreukelde canvas doek?

*Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de CanvasCompany

Deel mijn blog via:

Facebook
E-mail
Whatsapp

2021-07-23T19:52:00+00:00
Ga naar de bovenkant