Kopen van tekening.

Moeilijk? Best wel!

In de meeste gevallen koop je nieuwbouw van tekening. Dat is even wat anders dan een bestaand huis waar je in kan kijken en waar je instant verliefd kan worden op de ruimte of de plek. Bij een nieuwbouwhuis vereist dat veel meer voorstellingsvermogen. Tegenwoordig doen projectontwikkelaars er veel aan om je op weg te helpen. Met behulp van verkoopbrochures en 3D-impressies geven ze je een beeld van hoe het kan gaan worden. Met de nadruk op ‘kan’, want hoe het echt uitpakt zie je in de meeste gevallen pas tijdens de bouw als het huis ontstaat.

Hoe zorg je nu dat je vooraf een zo goed mogelijk beeld hebt van de ruimte in je nieuwe woning? Wat kan je helpen om dit voor jezelf duidelijk te krijgen? Ik geef je drie tips die mij hierbij enorm geholpen hebben.

 • Tip 1 – Teken je huidige woning in de plattegrond van je nieuwe huis.

  Heb je al een huis? Teken dan eens de plattegrond van je huidige woning in die van de nieuwe woning. Zo kan je direct zien waar de verschillen zitten. Zijn de kamers echt wel groter? Is de ruimte anders verdeeld? Is je nieuwe woning totaal anders van vorm of indeling dan het oude? Teken dan de verschillende ruimtes van je oude huis in de plattegrond van het nieuwe huis. Teken bijvoorbeeld je huidige woonkamer in de woonkamer van je nieuwe huis. Vergelijk op deze manier alle ruimtes die belangrijk voor je zijn.

 • Tip 2 –  Zet de plattegrond van je nieuwe huis op ware grootte uit met schilderstape.

  Hiervoor heb je wel een grote vrije ruimte nodig of een leeg parkeerterrein bijvoorbeeld. Met schilderstape zet je de buitenmuren en tussenwanden van je woning uit op de grond. Dit kun je bijvoorbeeld per verdieping doen of juist van één van de ruimtes in je nieuwe woning waar je nog niet zo’n goed beeld bij hebt. Zo krijg je een goed idee van de ware grootte van je nieuwe huis of woonkamer. Je kunt er als het ware echt even in gaan staan.

 • Tip 3 – Bouw een maquette van je nieuwe huis.

  Dit is niet de makkelijkste tip en vraag wel om wat knutselvaardigheid. Wellicht is er iemand in je omgeving die goed is in het maken van maquettes. Zelf was ik in de gelukkige omstandigheid dat zowel mijn vriend als vader mij met Sinterklaas een schaalmodel gaven van onze nieuwe woning. En ik moet je zeggen, dat was echt verhelderend. Samen met de kinderen knutselden we er nog meubels bij op schaal en het inrichten kon beginnen 😉

  Is dit je allemaal wat veel van het goede of heb je gewoon niet zo veel tijd voordat je een knoop moet doorhaken over de aankoop van je nieuwe huis? Maak dan in ieder geval een aantal meubels uit je huidige huis op schaal na, waarmee je kunt schuiven in de plattegrond van je nieuwe huis. Dat kan simpelweg door ze op te meten, de maten om te rekenen naar de maten van je plattegrond en ze in die maat op papier te tekenen en uit te knippen.

  Waar je ook voor kiest, neem de tijd om je een zo goed mogelijk beeld te vormen van je nieuwe huis. Veel succes en vooral ook veel plezier met deze stap!

tekening artist impression Defensie-eiland midden Woerden
Maquette nieuwbouw nieuwbouwwoning nieuwbouwhuis Defensie-eiland Midden Woerden
doorsnede dwarsdoorsnede tekening impressie nieuwbouw nieuwbouwwoning nieuwbouwhuis Defensie-eiland Midden Woerden

Waar je ook voor kiest, neem de tijd om je een zo goed mogelijk beeld te vormen van je nieuwe huis. Veel succes en vooral ook veel plezier met deze stap!

Deel mijn blog via:

Facebook
E-mail
Whatsapp

2021-07-23T19:52:22+00:00
Ga naar de bovenkant